27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

DEŞI PĂREA A SE FI SFÂRŞIT, RĂZBOIUL PE TEMA DISPONIBILIZĂRILOR DIN POLIŢIA LOCALĂ CONTINUĂ

… iar o parte din cei care s-au trezit pe drumuri, ca urmare a hotărârii Consiliului Local din martie, au şi câştigat o primă bătălie din acest război. Este vorba despre procesul intentat Primăriei, Consiliului Local şi Poliţiei Locale, în urma dispobibilizărilor rezultate din Hotârârea Consiliului Local nr. 34/3 martie.

Foştii angajaţi ai Poliţiei Locale au dat în judecată autorităţile menţionate mai sus, iar în data de 21 august, judecătorii de la Tribunalul Giurgiu le-au dat dreptate. Potrivit datelor afişate pe portalul oficial al Tribunalului Giurgiu, completul de jhudecată a stabilit, printre altele: „Anulează în tot Hotărarea nr.34/03.03.2017 emisă de Consiliul Local al Municipiului Giurgiu precum şi efectele pe care aceasta le-a produs. Obligă paraţii la plata sumei de 600 lei către reclamanţi şi la plata sumei de 50 lei către intervenienţii principali cu titlu de cheltuieli de judecată.”

Cu alte cuvinte, deja faimoasa hotărâre prin care au fost făcute disponibilizări la Poliţia Locală este acum anulată în totalitate de judecătorii Tribunalului Giurgiu.

Numai că, se pare, este doar un prim pas făcut de reclamanţi, pentru că hotărârea Tribunalului este cu drept de recurs în termen de 15 zile şi este de aşteptat ca Primăria şi Consiliul Local să continue acest proces.

Cine va avea câştig de cauză, până la urmă, va decide Justiţia, însă faptul că acest prim proces a fost câştigat le dă speranţă celor disponiblizaţi din Poliţia Locală că au şanse să îşi recâştige locurile de muncă.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER