18 iunie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

”REVĂRSARE” DE ȚIGĂRI DINTR-UN MICROBUZ, LA VAMĂ (VIDEO)

Poliţiştii de frontieră români și bulgari din cadrul  Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu Ruse au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui microbuz, cantitatea de 92.640 de țigarete (4.632 pachete de țigări), în valoare de aproximativ 135.000 lei.

În data de 05.06.2024, în jurul orei 11:00, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse, s-a prezentat pe sensul de intrare în țară, un cetățean moldovean, în vârstă de 52 de ani, aflat la volanul unui microbuz înmatriculat în România.

În urma analizei de risc, a fost efectuat controlul de frontieră asupra mijlocului de transport, iar echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră români și bulgari a descoperit, ascunse în plafonul microbuzului, 92.640 de țigarete (4.632 pachete de țigări), având aplicat timbru fiscal bulgăresc.

Cantitatea de ţigarete, estimată la o valoare de aproximativ 135.000 lei și microbuzul marca Mercedes, în valoare de 35.000 lei au fost indisponibilizate de către polițiști în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, față de șofer a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 țigarete, urmând ca, la finalizarea cercetărilor, să fie propuse soluții legale prin unitatea de parchet.

Purtător de Cuvânt ITPF Giurgiu

Inspector de poliție

Raluca-Petronela Stan

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER