29 mai 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

ROMATSA INTRĂ ÎN GREVĂ. CE SPUNE MINISTRUL RĂZVAN CUC?

Controlorii de trafic din ROMATSA au anunțat că marți, 30 mai, începând cu ora 9, declanșează grevă generală și că vor asigura controlul la doar o treime din zborurile programate. Sindicaliștii spun că ROMATSA e aproape de faliment, dar sunt contraziși de ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

”Trebuie să modificăm OUG 46. Am convenit să stabilim un calendar comun de negocieri. ROMATSA nu este în pericol de a intra în faliment. Sunt convins că greva de mâine va dura destul de puțin, maxim 3 ore, din ce am aflat de la liderii de sindicat. Nu sunt probleme pe partea de siguranță aeronautică.

Vizita la minister a domnului Tudorache (Gabriel Turorache, lider sindical ROMATSA, n.r.) în cursul lunii ianuarie a fost determinată de un control inopinat pe care l-am efectuat la ROMATSA într-o noapte şi în urma căruia am avut anumite lucruri de clarificat cu dânsul la problemele pe care le-am găsit acolo şi cu managementul din acea perioadă. Aceste probleme au fost puse într-un raport al Autorităţii Aeronautice Civile. Nu vreau să intru în acest subiect. Oricum, intenţionez, pentru o clarificare a tuturor problemelor pe care le-am văzut că au apărut în mass media, să trimit Corpul de control să efectueze un control mai amplu la ROMATSA.”, a declarat ministrul Răzvan Cuc.

 

Întrebat dacă acest control va viza şi angajările în cadrul ROMATSA, ministrul Transporturilor a răspuns: „Categoric, va viza şi acest aspect controlul pe care îl voi trimite la ROMATSA”, a mai spus ministrul Transporturilor.

www.dcnewscuc

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER