27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

SALARIAȚII DE LA „MEDIU” NU SE LASĂ: DIN NOU, PROTEST SPONTAN

“A TREIA RUNDĂ DE PROTESTE” – așa își încep explicațiile angajații de la APM și Garda de Mediu Giurgiu, care marți protestează, din nou. Ca și în cazul celorlalte două proteste de acest gen, și acum, ei dau publicității un cmunicat în care își explică nemulțumirile:

”Salariații Agenției pentru Protecția Mediului Giurgiu și ai Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Giurgiu, ca urmare a acțiunilor de protest desfășurate în 10 și 14 martie 2017 și a lipsei de reacției din partea forurilor decidente, azi 21 martie a.c. vor întrerupe din nou activitatea între orele 1000 – 1200.

Aceștia solicită majorarea salariilor astfel încât cuantumul acestora să fie adus la nivelul celor din aceeași familie ocupațională – ADMINISTRAȚIE / instituție teritorială deconcentrată, respectând conținutul Deciziei Curții Constituționale a României nr. 794/2016 și având în vedere că PROTECȚIA MEDIULUI este un domeniu de importanţă strategică, care reprezintă vulnerabilități, riscuri şi priorități impuse conform Strategiei Naţionale de Apărare a Țării pentru perioada 2015 – 2019.

Solicitarea sindicaliștilor are ca obiective atât menținerea nivelului de trai și a puterii de cumpărare, DAR și respectarea principiului echității și al retribuirii conform importanței muncii depuse.

Angajații  celor două instituții din domeniul protecției mediului – APM Giurgiu, cu rol de reglementare și GNM – CJ Giurgiu, cu rol de control, au în prezent venituri salariale  mai mici cu 15% față de nivelul anului 2008.

Salariile nete (inclusiv sporuri) ale angajaților APM și Comisariatului Județean Giurgiu, majoritatea absolvenți de studii superioare și masterat în domeniul de specialitate, pornesc de la 1.120 lei – consilier și comisar debutant și ajung la 2.180 lei – consilier și comisar superior, cu peste 20 ani vechime.

Concluzionând, solicităm punerea în aplicare a deciziei CCR nr. 794 / 2016, conform căreia salariile angajaților din cele două instituții de mediu trebuie aliniate la nivelul celor din familia ocupațională ADMINISTRAȚIE, în caz contrar suntem hotărâți să declanșăm conflictul colectiv de muncă și chiar greva generală, având ca efect:

  • neavizarea proiectelor finanțate din fonduri europene în domeniile agricultură, infrastructură și gestiunea deșeurilor;
  • neavizarea planurilor generale de urbanism ale tuturor comunelor din județ, a amenajamentelor silvice, precum și a reconstrucției ecologice a sute de sonde și parcuri din zonele petroliere;
  • neautorizarea, din punct de vedere al mediului, a tuturor activităților economice;
  • întreruperea monitorizării calității aerului și a nivelului de zgomot urban;
  • neverificarea conformității activităților economice cu legislația de mediu în vigoare și neîncasarea la bugetul de stat a tarifelor de mediu pentru emiterea actelor de reglementare, precum și a contravalorii sancțiunilor aplicate de comisarii gărzii de mediu.

Agenția pentru Protecția Mediului Giurgiu – Ioan Bejenaru

Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Giurgiu – Ion Barb”

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER