8 septembrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

SĂRBĂTOARE PENTRU JANDARMERIA ROMÂNĂ

În urmă cu 167 de ani, se înființa Jandarmeria Română, iar de atunci, an de an, pe data de 3 aprilie este sărbătorită ziua acestei arme. Și în fiecare an, șefii Jandarmeriei transmit mesaje. Așa se întâmplă și în acest an:

Ziua Jandarmeriei Române, pe care o sărbătorim în fiecare an la data de 03 Aprilie, este un bun prilej pentru a sublinia rolul fundamental al instituţiei noastre în societate. Iar cei 167 de ani de continuitate în slujba legii și a cetăţeanului se datorează tuturor celor care au înţeles să facă din profesionalism, solidaritate şi loialitate – virtuţi morale inconfundabile.

Istoria de peste 16 decenii recomandă Jandarmeria ca o Armă de elită, cu puternice tradiţii militare. Încă de la întemeierea sa, prin ofis domnesc de către domnitorul Grigore Alexandru Ghica în anul 1850, Jandarmeria şi-a dovedit utilitatea, de-a lungul timpului fiind prezentă alături de poporul român în Războaiele de Independenţă, balcanice şi în cele două războaie mondiale.

Intervalul istoric 1949-1989 a reprezentat pentru Jandarmeria Română o perioadă caracterizată printr-o serie de convulsii de ordin legislativ, la care jandarmi au ştiut, aşa cum stă bine unui militar, să le facă faţă, îndeplinind cu operativitate misiunile încredinţate.

După revoluţia din 1989 şi până în prezent, Jandarmeria Română, prin profesionalismul de care a dat dovadă, şi-a câştigat locul meritat în încrederea cetăţenilor.

Ca o recunoaştere a meritelor dobândite de-a lungul timpului, din anul 2008, Jandarmeria Română este membră a Forţei de Jandarmerie Europeană – F.J.E., o structură de poliţie cu statut militar capabilă să gestioneze situaţiile internaţionale de criză şi să ofere securitate şi stabilitate în Uniunea Europeană.

Indiferent de misiunea pe care o executăm – pe stradă pentru siguranţa cetăţenilor sau în dispozitivele de pază şi protecţie, profesionalismul, echidistanţa, competenţa şi corectitudinea sunt reperele valorice ale activităţii noastre.

La ceas aniversar, continuitatea serviciului în slujba legii şi a cetăţenilor îndreptăţesc fiecare jandarm să rostească, cu onoare și mândrie: Servesc România de 16 decenii!

La mulți ani, Jandarmeriei Române! La mulți ani, jandarmilor giurgiuveni!”

 

Inspectorul şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Giurgiu,

colonel dr. ec. Rușanu Petruț-Daniel”

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER