27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

SCHIMBARE RADICALĂ LA TEATRUL „TUDOR VIANU”: DE LA SĂLI GOALE, LA SPECTACOLE „SOLD OUT”

Ultimul an – cel în care a fost condus de Cosmin Creţu – a însemnat, pentru Teatrul „Tudor Vianu” o schimbaare radicală. O schimbare în bine, din toate punctele de vedere. Şi, pentru că teatrul trăieşte pentru şi -mai ales – prin publicul său, cel mai important aspect este cel al creşterii semnificative a numărului de spectatori care vin la pisele de la teatru.

Astfel, potrivit directorului Cosmin Creţu, s-a ajuns acum la o medie de spectatori de circa 1.000 lunar, ceea ce înseamnă că gradul de ocupare al sălilor de spectacol a crescut de la 50%, cât era anul trecut, la aproape 80%.

„Nu mă aşteptam să putem avea spectacole în week-end, şi iată că se poate! Şi încă nişte spectacole cu indici de ocupare a sălilor foarte buni! O surpriză plăcută pentru mine este faptul că cei mai activi spectatori ai noştri sunt giurgiuvenii cu vârste între 35 şi 45 de ani. Cred că acest salt spectaculos al interesului pentru teatru la Giurgiu etse rezultatul efortului susţinut în această stagiune de creatorii actului artistic, o dovadă în acest sens fiind şi numărul mare de premiere: 10, adică una la mai puţin de o lună. Asta, în condiţiile în care, înaintea stagiunii, ne propusesem 8 premiere”, spune directorul Cosmin Creţu.

Creşterea numărului de spectatori se reflectă, evident, şi în încasările Teatrului, instituţia realizând, în această stagiune, venituri de circa 120.000 de lei, adică o creştere cu circa 25% faţă de încasările din perioada septembrie 2015-iunie 2016.

Potrivit datelor sintetizate în bilanţul primului an de activitate al directorului Cosmin Creţu, numărul de reprezentanţii oferite de Teatrul Tudor Vianu publicului giurgiuvean a ajuns la o medie de 7 pe lună.

Un alt aspect ce merită remarcat este faptul că teatrul din Giurgiu primeşte – şi onorează – tot mai multe invitaţii de participare la diferite evenimente din ţară, dar şi din străinătate, iar unele din aceste invitaţii înseamnă şi bani intraţi în bugetul teatrului, cel mai recent exemplu fiind o invitaţie primită din Bulgaria, unde, pentru două reprezentanţii în cadrul unui festival teatral, actorii de la „Tudor Vianu” vor aduce în „vistieria” instituţiei 2.000 de euro.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER