27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

ŞI EI NE POT FACE MÂNDRI! OPT MEDALII CU ADEVĂRAT SPECIALE PENTRU GIURGIU

Pentru al şaselea an consecutiv, beneficiarii locuinţelor protejate din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Giurgiu au participat la  Jocurile Naţionale Special Olympics ediţia 2017,  întrecere sportivă destinată persoanelor cu dizabilități, ce s-a desfăşurat în perioada 2-5 iunie  2017  în municipiul  Baia Mare.

Alături de alte aproximativ 350 persoane cu dizabilităţi, care au venit din toate  judeţele ţării,  la această competiţie sportivă  au participat și patru adulţi cu dizabilităţi din Giurgiu.Aceștia sunt  beneficiari de servicii sociale în locuinţele protejate din Giurgiu și au  vârste cuprinse  între 18 şi 43 de ani. La această  competiţie toţi participanţii primesc medalii, fiind astfel încurajaţi să-şi depăşească limitele şi  să dobândească încredere în propriile forţe. Cosmin, Arpad, Florin şi Georgiana, adulţi  cu  handicap găzduiţi în locuinţe protejate din Giurgiu,  au  obținut  3  medalii de aur şi 5 de bronz la probele de  atletism şi bocce.

Apreciez, ca de fiecare dată, implicarea Organizaţiei Comber din Irlanda pentru sprijinul acordat beneficiarilor din locuinţele protejate din Giurgiu pentru a putea  participa la această competiţie sportivă. Organizaţia Comber a asigurat fondurile necesare transportului, achiziţionării echipamentelor sportive şi banii de buzunar. Pe lângă activităţile sportive, au fost organizate pentru ei activităţi distractive, discotecă, jocuri de societate, plimbări. Bucuria participanţilor a fost foarte mare, sunt mândri de medaliile obţinute şi încântaţi de prieteniile legate şi locurile pe care le-au vizitat”, a declarat Ionela Pârlog, şef serviciu Locuinţe Protejate din cadrul D.G.A.S.P.C. Giurgiu.

 

Denisa Cristescu

Consilier Compartimentul Relaţii cu Mass- Media DGASPC Giurgiu

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER