27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

ȘI TOTUȘI, N-AM SCĂPAT! INDOLENȚA AUTORITĂȚILOR EXTINDE, DIN NOU, FOCARELE DE PESTĂ PORCINĂ!

Dacă, la începutul anului, ne bucuram că autoritățile anunțau, oficial, închiderea mai multor focare de pestă porcină și finalul extinderii bolii în județ, la nicio săptămână, aceleași autorități vin și anunță – tot oficial – că au apărut noi focare de boală.

De data aceasta, este vorba despre patru mistreți găsiți morți pe un fond de vânătoare din Isvoarele, porci care, după analiza laboratorului autorizat din Capitală, s-au dovedit a avea pestă porcină.

DSV spune că este vorba despre cel de-al 15-lea caz de pestă porcină africană confirmată la mistreți în județul Giurgiu, în 3 fonduri de vânătoare.

Așadar, suntem departe de a ne bucura că am scăpat de pestă, iar situația se datorează, în exclusivitate, indolenței autorităților responsabile – Prefectura și DSV-ul – care, deși se laudă prin conferințe de presă și comunicate că au situația sub control, sunt departe de asta…

Iar afirmația de mai sus poate fi dovedită cu probe – documente oficiale – ce arată că cele două instituții sunt direct răspunzătoare de extinderea pestei porcine în județul Giurgiu.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER