29 mai 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

ȘOFER DE MICROBUZ, ARESTAT PENTRU TRAFIC CU MIGRANȚI

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit, ascunşi într-un microbuz încărcat cu mobilă, unsprezece cetățeni din Afganistan, Pakistan și Bangladesh, care intenționau să intre ilegal în România.

Cei unsprezece migranți au fost predați autorităților bulgare pentru continuarea cercetărilor, iar faţă de șoferul microbuzului și însoțitorul acestuia, doi cetățeni români, a fost dispusă măsura arestării preventive pentru 30 de zile.

În data de 03.10.2016, în jurul orei 06.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu Rutier, s-a prezentat pentru a intra în ţară cetăţeanul român Vicențiu F., în vârstă de 30 ani, la volanul unui microbuz marca Volkswagen, însoţit de Laurențiu Z., în vârstă de 27 ani, ambii cetăţeni români cu domiciliul pe raza judeţului Vâlcea. Şoferul transporta mobilă din Grecia pentru România.

În baza unei analize de risc, polițiștii de frontieră au efectuat un control amănunțit asupra microbuzului, ocazie cu care au fost descoperiți în interiorul mijlocului de transport, ascunși în partea din față a compartimentului marfă, sub piesele de mobilier,  unsprezece cetățeni străini.

În cadrul cercetărilor preliminare, s-a stabilit că cei în cauză sunt cetățeni din Afganistan, Pakistan și Bangladesh, nouă bărbați cu vârste cuprinse între 18 și 37 ani și doi minori, în vârstă de 14, respectiv 17 ani. Persoanele în cauză au declarat că s-au urcat în mijlocul de transport lângă localitatea Sofia-Bulgaria și intenţionau să treacă ilegal frontiera pentru a ajunge într-o ţară din Spaţiul Schengen.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți pentru cei doi cetățeni români și sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii de origine asiatică.

În cursul zilei de ieri, cele 11 persoane  descoperite ascunse au fost predate, conform protocolului româno-bulgar, Poliţiei de Frontieră Bulgare în vederea continuării cercetărilor. Șoferul microbuzului și însoțitorul acestuia au fost prezentați judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Giurgiu, care a admis propunerea procurorului de caz, faţă de cei doi cetățeni români  fiind dispusă măsura arestării preventive pentru 30 de zile.

Purtător de cuvânt I.T.P.F. Giurgiu

Comisar sef de poliţie Dan Cazacu

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER