22 mai 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

TOT MAI PUȚINĂ BIROCRAȚIE: ÎNMATRICULAREA AUTOTURISMELOR SE VA PUTEA FACE ON-LINE

Astăzi, Camera Deputaților a adoptat un proiect de lege care permite înmatricularea online a mașinilor prin intermediul unei aplicații dedicate. Acest pas important spre digitalizarea procesului de înregistrare auto vine în contextul eforturilor de modernizare a serviciilor publice în țară.

Proiectul de lege, acum în așteptarea promulgării din partea președintelui Klaus Iohannis și a publicării în Monitorul Oficial, urmează să aducă beneficii semnificative pentru șoferii români. Odată intrat în vigoare, acesta va pune capăt procedurilor tradiționale de înmatriculare, oferind o soluție rapidă și eficientă prin intermediul unei aplicații intuitive.

Printre avantajele aduse de proiectul de lege adoptat se numără economisirea timpului și a efortului implicat în procesul de înmatriculare. Șoferii vor putea completa și depune toate documentele necesare direct din confortul propriilor case, evitând astfel cozile și birocrația asociată cu vizitele la sediile autorităților rutiere.

Astfel, înmatriculare auto online va putea fi făcută printr-o aplicaţie administrată de DRPCIV şi va permite românilor să introducă un set minim de date necesare identificării vehiculului şi, după caz, eventuale înscrisuri în formă electronică necesare operaţiunilor de înmatriculare, transcriere a transmiterii dreptului de proprietate asupra unui vehicul, emitere a unui nou certificat de înmatriculare, radiere din circulaţie, precum şi declarare fiscală sau radiere din evidenţele fiscale.

Proiectul adoptat de Camera Deputaţilor prevede modificări în OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, respectiv Codul Rutier.

www.realitatea.net

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER