26 mai 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

TRAFIC INTENS ȘI NOI CAPTURI, ÎN VAMA GIURGIU

Cele mai recente statistici al Poliției de Frontieră arată că în mini-vacanţa de Sf. Maria (14-18.08.2018), frontiera română a fost tranzitată de aproximativ 1.303.000 de persoane, cetăţeni români şi străini, dintre care 578.000 pe sensul de intrare în ţară şi 725.000 pe sensul de ieşire din ţară şi 314.600 mijloace de transport.

Vama Giurgiu a fost cea mai aglomerată de pe granița româno-bulgară, prin PTF Giurgiu trecând frontiera, în această perioadă, 95.800 persoane.

Perioada mini-vacanței de Sfânta Maria nu a fost lipsită de evenimente în PTF Giurgiu, unde polițiștii de frontieră au descoperit aproximativ 8.300 de articole textile, de încălțăminte și marochinărie,  susceptibile a fi contrafăcute, pe care doi cetățeni străini au încercat să le introducă ilegal în țară.

”La sfârşitul săptămânii trecute, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au desfăşurat acțiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute, ocazie cu care au fost selectate pentru control mai multe mijloace de transport.

Cu ocazia controlului amănunțit efectuat, polițiștii de frontieră au descoperit, în cala unui autocar și în compartimentul marfă al unui autocamion, cantitatea totală de 8.281 articole textile, de încălțăminte și marochinărie, bunuri inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, polițiștii de frontieră au stabilit că posesorii bunurilor sunt un cetățean bulgar și un cetățean turc, în vârstă de 41, respectiv 56 de ani. Persoanele în cauză au declarat că transportau bunurile pentru diverse persoane, nu dețineau documente de proveniență pentru acestea și nu aveau cunoştinţă despre faptul că sunt susceptibile a fi contrafăcute.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, se ridică la suma totală de 589.750 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză. poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit b din Legea 84/1998, cu modificările și completările ulterioare, la finalizare urmând a fi dispuse masurile legale ce se impun.

Purtător de cuvânt I.T.P.F. Giurgiu

Comisar șef de poliție Cazacu Dănuț” 

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER