19 iunie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

UN MECANIC BĂUT A PROVOCAT UN ACCIDENT FEROVIAR LA TOPORU

Doi bărbați, în vârstă de 55 și 58 de ani, au ajuns la spital, în această noapte, în urma unui accident feroviar ce s-a produs între localitațile Toporu și Chiriacu. Evenimentul a avut loc la aproximativ un km de Gara Toporu, între două locomotive – anunță, miercuri, pompierii de la ISU.

Aceștia precizează că la caz s-au deplasat pompierii din cadrul ISU Giurgiu și ISU Teleorman, cu două autospeciale de stingere, o descarcerare, două ambulanțe SMURD și două ambulanțe ale Serviciului Județean de Ambulanță Giurgiu.

Echipajele au constatat faptul că în locomotive se aflau trei bărbați, găsiți conștienți și cooperanți. Doi dintre aceștia au fost preluați de SAJ și transportați la Uniunea de Primiri Urgențe Giurgiu. Un alt bărbat, în vârstă de 57 de ani, a primit îngrijiri medicale la fața locului, refuzând transportul la spital pentru investigații suplimentare.

Nu au fost afectate liniile de cale ferată, fiind avariate doar cele două locomotive.

Cazul a rămas în atenția autorităților competente pentru cercetări.

Cercetările au fost preluate de polițiști, care, în urma controlului cu etilotestul,  au constatat că unul din mecanici era băut, aparatul indicând o alcoolemie de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cercetările sunt continuate, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu.

Pe de altă parte, CFR anunță că nu au fost afectate liniile de cale ferată, fiind avariate doar cele două locomotive, ce aparțin unui operator privat de transport marfă, iar circulația pe ruta București-Giurgiu (via Videle) este temporar întreruptă,  fiind afectate garniturile 9340 si 9341.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER