1 decembrie 2023

Distribuie articolul pe

Facebook

APIA: PESTE 10.000 DE CERERI UNICE DE PLATĂ DEPUSE LA CENTRUL JUDEȚEAN

Centrul Judetean Giurgiu al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura informeaza ca, in cadrul Campaniei de primire a Cererilor Unice de Plata in anul 2023, la data de 12 mai 2023, s-au inregistrat un total de 10.175 cereri, reprezentand  87,46 % din totalul cererilor la nivel judetean. Aceste cereri acopera o suprafata de 151.189,03 ha, reprezentand 77.68 % din totalul suprafetei  inregistrata in 2022, mentinand  Centrul Judetean Giurgiu  pe primul loc la nivel national, pozitie pe care o detine de la debutul campaniei.

Campania de depunere a dosarelor se prelungeste până la data de 31 mai inclusiv, fără penalitati, conform aprobarii  prelungirii termenului de depunere a cererilor de plată pentru intervențiile IACS prevăzute la art. 1 alin. (2) lit. a) -c) din HG nr. 1571/2023, precum si modificarile la acestea.

In conformitate cu Hotărârea Guvernului nr. 422/10.05.2023, cererile de plată pot fi depuse şi după data-limită de depunere, până cel târziu la data de 9 iunie inclusiv, dar cu o reducere de 1% pentru fiecare zi lucrătoare in ceea ce priveste sumele la care fermierul ar fi avut dreptul dacă cererea de plată ar fi fost depusă la termen. In cazul in care întârzierea depășește data de 9 iunie, cererea de ajutor sau de plată va fi considerată inadmisibilă, iar beneficiarului nu i se va acorda niciun sprijin financiar.

 

Modificările aduse cererilor de plată pot fi depuse fără a suporta penalități de întârziere până la data de 9 iunie inclusiv. In cazul in care modificările sunt efectuate după aceasta data, fermierii vor avea posibilitatea de a depune aceste modificari  până cel târziu la data de 16 iunie inclusiv, insa vor suporta o  reducere de 1% pe zi lucrătoare a sumelor pentru utilizarea efectivă a parcelelor agricole în cauză.

 

 PUTERNICI. IN ECHIPA! APIA mereu alaturi de fermieri!

 

SERVICIUL RELATII CU PUBLICUL SI COMUNICARE

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER