27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

UN MOTIV ÎN PLUS SĂ MERGEM JOI SEARĂ LA TEATRU

Că teatrul giurgiuvean a ”înviat din morți”  de când este condus de Cosmin Crețu nu mai este o noutate. Și nu sunt vorbe mari, ci adevăruri susținute de sălile pline în fața cărora joacă acum tinerii actori de la Giurgiu, în condițiile în care, până mai acum vreun an, ”bătea vântul” în sala când se juca vreo piesă la ”Tudor Vianu”.

Acum, porțile teatrului sunt larg deschise – e adevărat, în cu totul alte condiții, create de recenta reabilitare și dotare a clădirii – iar giurgiuvenii chiar gustă ofertele colectivului de la ”Tudor Vianu”.

Aproape zilnic sunt programate spectacole și mai mereu sala este plină, deși nu este vorba, în fiecare zi, de premiere, ceea ce demonstrează că efortul artiștilor este apreciat, iar rezultatele muncii lor sunt pe măsură.

Joi seară este programată o nouă reprezentație a ”Hangiței”, iar actorii au un motiv în plus să ne invite, în mod special, la spectacol: au decis ca toate fondurile obținute din vânzarea de bilete să fie donate actorilor în vârstă, în cadrul campaniei naționale ”Artiști pentru artiști”, o campanie începută cu 16 ani în urmă, la care, în acest an, s-au raliat 11 teatre din Bucureşti şi 21 teatre din ţară.

Încasările din spectacolele programate în cadrul campaniei vor alimenta Fondul de Solidaritate Teatrală, fond special constituit pentru întrajutorarea artiştilor cu probleme de sănătate şi existenţă.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER