27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

UN NOU INCENDIU VIOLENT ÎN JUDEȚ, PROVOCAT DE SCURTCIRCUITUL ELECTRIC

Un incendiu violent a izbucnit, aproape de miezul nopții, într-o gospodărie din localitatea Dealu, comuna Crevedia Mare. Când a observat flăcările, proprietarul a cerut ajutor. 

La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Roata de Jos, cu două autospeciale de stingere. Aceștia au constatat faptul că incendiul se manifesta violent într-o anexă și la acoperișul casei. Pompierii au intervenit astfel încât să protejeze locuința.

Au ars anexa, pe o suprafață de aproximativ 15 mp, acoperișul casei pe circa 40 mp și s-au deteriorat bunuri din bucătărie și dormitor.

Cel mai probabil incendiul a fost provocat de un scurtcircuit.

Informare preventivă

Pentru înlăturarea pericolului de incendiu ce poate apărea pe timpul exploatării instalației electrice, trebuie adoptate următoarele măsuri:

– nu folosiţi prize sau întrerupătoare slăbite.

Dacă observaţi că priza se mişcă sau că în jurul întrerupătorului există orificii libere, cereţi ajutorul unui specialist pentru schimbarea prizei/întrerupătorului şi pentru izolarea zonei respective;

– nu utilizaţi aparate electrice care au conductorii de alimentare uzaţi, deterioraţi sau care nu mai au ştecher;

– nu alimentaţi mai mulţi consumatori electrici din acelaşi prelungitor;

– nu lăsaţi aparatele electrice sub tensiune când nu le folosiţi deoarece acestea pot fi oricând surse generatoare de incendiu;

– verificați periodic instalaţia electrică, cu ajutorul personalului autorizat.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea portalului fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

Compartimentul Informare și Relații Publice ISU Giurgiu

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER