26 mai 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

URMEAZĂ ȘASE ZILE DE GER LA GIURGIU – ȘI NU NUMAI

Vremea va deveni deosebit de rece in toata tara, de joi pana marti vor fi temperaturi minime intre -17 si -10 grade, iar in depresiunile din estul Transilvaniei si in jumatatea de nord a Moldovei se vor inregistra sub -22 de grade.

Administratia Nationala de Meteorologie a emis, joi dimineata, o informare meteo de frig si nopti geroase, in special pentru estul si sudul tarii, valabila pana marti, 14 februarie.

Noptile vor fi geroase, in noaptea de joi spre vineri mai ales in Moldova si in depresiunile intramontane, apoi, local si in Muntenia, Oltenia, Transilvania si izolat in celelalte regiuni, potrivit unei informari emise de Administratia Nationala de Meteorologie.

Temperaturile minime se vor situa, in general, intre -17 si -10 grade, mai scazute sub -22 de grade, indeosebi in depresiunile din estul Transilvaniei si jumatatea de nord a Moldovei.

Joi vor mai fi ninsori slabe cantitativ in Moldova, Muntenia si Oltenia, precum si in zonele de munte, iar vantul va avea unele intensificari in regiunile sudice, spulberand trecator zapada.

In sud-estul tarii, pe arii restranse vor fi depuneri de polei.

Prognoza pentru joi in toata tara

In Dobrogea si Baragan innorarile persista; va mai ninga slab pe timpul zilei, iar vantul va sufla cu putere. Temperaturile continua sa scada, iar vantul sporeste senzatia de frig.

Mai sus, in Moldova sudica si in nordul Munteniei gasim vreme inchisa, cateva fulguieli si vant cu intensificari. Se face si mai frig, iar peste noapte temperaturile coboara spre pragul gerului.

In nordul Moldovei si in Bucovina vom avea atmosfera inchisa si foarte rece, cu maxime de minus 6, minus 7 grade. Mai apar ceva fulguieli, iar la noapte revine gerul si minimele ajung la minus 15 grade.

Vreme inchisa gasim si in nordul Transilvaniei si in Maramures. Pe aici, insa, va fi mai cald: temperaturile urca pana la 5, 6 grade si mai ploua slab pe parcursul zilei.

In vestul tarii vom avea cer noros, cativa stropi de ploaie sau ceva lapovita si un regim termic potrivit momentului. La amiaza termometrele vor indica 3, 4 grade.

In tinuturile centrale: vreme cam neplacuta, cu multi nori si precipitatii sporadice: ploi sau lapovita. In zona de munte o sa mai ninga, iar pe creste vantul va mai avea unele porniri.

Temperaturile ajung la 3…4 grade pe partea vestica a provinciei. La noapte, in depresiuni se vor inregistra minus 18 grade.

In sud-vestul tarii cerul ramane acoperit toata ziua; mai vin ceva ninsori slabe, iar vantul are intensificari sustinute. Temperaturile, mai scazute decat ar fi normal la aceasta data, nu depasesc 2 grade.

Si in tinuturile sudice asteptam vreme rece; innorari persistente si ninsori slabe. Vantul continua sa sufle cu putere si va accentua senzatia de frig.

In Bucuresti se face si mai frig. Mai sunt posibile ceva ninsori slabe; vantul continua sa agite atmosfera, iar maxima ajunge la minus 4 grade. La noapte temperatura coboara pana la minus 8 grade.

La munte ninsorile se retrag in Meridionali si in zona de Curbura. Peste noapte, se vor opri cu totul, dar vantul persista in zona crestelor, pe unde va mai viscoli ninsoarea. Temperaturile scad in masivele sud-estice, iar noaptea se instaleaza gerul.

Prognoza meteo pentru urmatoarele zile

Vineri va fi foarte frig in sud si est, pe unde persista gerul pe timpul diminetiii. Vedem soarele prin multe zone, dar la campie vor fi conditii de ceata, chiciura si fulguieli. Vantul va sufla mai intens in sudul Banatului si pe litoral, iar maximele raman in acelasi interval.

Sambata se aduna norii in sud si est, pe unde o sa mai fulguiasca; in rest: cer senin, cu ceva ceata pe la campie. Vremea devine deosebit de rece in sud si est, dar temperaturile raman la nivelul obisnuit in restul zonelor. Noptea se anunta geroasa in nord, centru si sud.

Duminica persista aerul foarte rece in sud si est, unde o sa mai vina cativa fulgi. In rest va fi soare si destul de placut, insa dimineata si noaptea va fi ger in Maramures si Translivania.

www.stirileprotv.ro

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER