20 mai 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

VAMA GIURGIU – CEL MAI ”CĂUTAT” PUNCT DE FRONTIERĂ LA SFÂRȘITUL LUI 2023 ȘI ÎNCEPUTUL LUI 2024

În perioada 29.12.2023-03.01.2024, la nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu au fost dispuse măsuri de fluidizare a traficului precum și de întărire a dispozitivului de supraveghere a frontierei de stat, fără a se înregistra evenimente deosebite.  

Astfel, în perioada de referinţă, la nivelul ITPF Giurgiu, au efectuat formalitățile de control, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire, peste 57.000 de persoane, cetățeni români și străini şi aproximativ 27.000 de mijloace de transport, cel mai tranzitat fiind P.T.F. Giurgiu rutier, unde au efectuat formalitățile de control, peste 36.000 de persoane, şi aproximativ 16.000 de mijloace de transport.

Nu în ultimul rând, în urma misiunilor derulate în zona de competenţă, poliţiştii de frontieră au constatat în această perioadă, 14 fapte ilegale săvârşite atât de către cetăţeni români, cât şi străini, la regimul frontierei de stat și au fost reținute bunuri care aduc atingere dreptului proprietății intelectuale sau fac obiectul unor infracțiuni cu caracter transfrontalier, în valoare de aproximativ 500.000 lei.

În continuare, recomandăm participanților la traficul transfrontalier să utilizeze toate punctele de trecere a frontierei și să verifice situaţia traficului prin aplicaţia Trafic on-line.

Purtător de cuvânt I.T.P.F. Giurgiu

 Inspector de poliție Raluca Stan

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER