15 iunie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

VAMA GIURGIU: DOUĂ ZILE DE CONTROALE, CONFISCĂRI DE CIRCA 500.000 DE LEI

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu, au descoperit peste 2.100 bunuri inscripţionate cu numele unor mărci protejate, susceptibile a fi contrafăcute,pe care trei cetățeni străini și un cetățean român au încercat să le introducă ilegal în țară.

În perioada 27-28.10.2020, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu polițiștii de frontieră giurgiuveniau efectuat controlul specific, pe sensul de intrare în ţară, asupra persoanelor și bunurilor din două autocare și o autoutilitară, în urma căruia au fost descoperite1.653 articole vestimentație,358 produse parfumerie,91articole încălțăminte și 17 articole marochinărie,bunuri inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

În cadrul cercetărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că posesorii bunurilor sunt doi cetățeni turci, un cetățean bulgar și un cetățean român cu vârste cuprinse între 19 şi 42 de ani.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă se ridică la suma totală de aproximativ 447.000 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 102, alin.1, lit. b din Legea 84/1998, cu modificările și completările ulterioare, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Purtător de cuvânt I.T.P.F. Giurgiu

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER