30 noiembrie 2023

Distribuie articolul pe

Facebook

VIZITĂ-FULGER A MINISTRULUI DE INTERNE LA GIURGIU. CARE A FOST SCOPUL ŞI CE REZULTATE ARE?

După ce miercuri, în şedinţa de Guvern, a fost luată în discuţie situaţia din vămile româneşti, cu accent pe cele din Nădlac şi Giurgiu, unde cozile sunt foarte mari, joi, ministrul de Interne, Carmen Dan, a venit în Vama Giurgiu, pentru a vedea la faţa locului care este situaţia. Reamintim că, de luni de zile, chiar dacă lucrările la Podul Prieteniei s-a încheiat demult, tirurile stau la cozi interminabile – care, uneori, se întind pe mai mult de 10 kilomtri pe DN 5 – pentru a ieşi din ţară. De vină sunt autorităţile bulgare, care au introdus un nou sistem de taxatre , chiar în Vama Ruse, sistem ce încetineşte foarte mult traficul.

În plus, din 7 aprilie, UE a impus o serie de controale amănunţite în vămi, ceea ce duce la noi aglomerări. Acestea au fost motivele pentru care ministrul Carmen Dan a venit joi la Giurgiu. Despre vizita înaltului oficial dau detalii reprezentanţi MAI pe siteul instituţiei:

„Ministrul afacerilor interne, Carmen Daniela DAN s-a aflat astăzi, 13 aprilie a.c. Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu –Ruse unde a verificat, alături de secretarul de stat, șef al Departamentului de Ordine și Siguranță Publică, chestor de poliție Cornel Ciocoiu, modul de implementare a acțiunilor din Planul de măsuri pentru Sărbătorile de Paște.

Activitatea polițiștilor de frontieră în acest punct se desfășoară la capacitate maximă, fiind utilizate toate arterele de control, respectiv 6 benzi pe intrare și tot atâtea pe ieșirea din țară.

În cursul zilei de astăzi media timpilor de așteptare în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu Ruse a fost de sub 10 minute pentru autoturisme și sub 30 minute pentru autocamioane și tiruri, pe sensul de ieșire. De asemenea, pe sensul de intrare timpul de staționare în punctul de frontieră este similar cu cel de ieșire pentru autoturisme și sub 20 de minute pentru camioane, pentru acestea din urmă fiind necesare și derularea formalităților celor de la CNAIR și Direcția Generală a Vămilor.

Ministrul s-a întâlnit cu polițiștii de frontieră români și bulgari și a avut o discuție cu prefectul județului, în condițiile în care pentru dezvoltarea unor soluții de extindere și eficientizare din punct de vedere al administrării infrastructurii în PTF Giurgiu- Ruse sunt implicate și autoritățile locale, CNAIR și Direcția Generală a Vămilor din subordinea ANAF.

Ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, a solicitat polițiștilor de frontieră români să susțină acest efort constant din ultimele zile pentru a asigura un timp cât mai scurt desfășurării procedurilor obligatorii de verificare.

Ministrul afacerilor interne se va afla și mâine într-unul din punctele de frontieră intens tranzitate în această perioadă, urmând ca la finalul acestor evaluări să prezinte o analiză completă a situației.

Reamintim, că în baza Planului de măsuri implementat de MAI, la nivelul Poliției de Frontieră s-au luat măsuri de suplimentare a numărului de angajați din punctele de trecere a frontierei, 1.200 de polițiști fiind detașați cu misiunea de a fluidiza controlul la frontieră.

Totodată, în toate punctele de trecere a frontierei se utilizează la maxim capacitatea administrativă prevăzută de aceste locații.

Pentru reducerea timpilor destinați tranzitării punctelor de trecere a frontierei recomandăm cetățenilor să consulte aplicația online a Poliției de Frontieră care prezintă în timp real media timpilor de așteptare, accesând linkul https://www.politiadefrontiera.ro/ro/traficonline/

 

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER