17 aprilie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

VREME INSTABILĂ, CU TEMPERATURI PESTE MEDIE – PROGNOZA METEOROLOGILOR PENTRU URMĂTOAREA LUNĂ

Meteorologii au anunțat că vom avea parte de temperaturi ceva mai ridicate decât media specifică perioadei în care ne aflăm. Însă, nu exclud posibilitatea ca iarna să revină cu un nou episod de ninsori abundente și valori termice negative.

În următoarea perioadă vremea va fi în general ceva mai caldă decât specificul intervalului în care ne aflăm. Însă meteorologii avertizează că iarna încă nu dă semne de oboseală. În următoare săptămână, în 15 ianuarie-12 februarie ne vom bucura de valori termice ceva mai mari decât ar fi normal.

Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni

În intervalul 15-22 termometrele vor indica valori termice peste cele specifice pentru această săptămână, în special în sud-estul țării, în timp ce în restul teritoriului temperaturile vor fi ceva mai scăzute, dar în limitele normale. În regiunile de vest, nord vest, se vor semnala precipitații excedentare.

Regimul pluviometric va fi ceva mai accentuat în special în zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali. Pentru restul teritoriului, meteorologii au anunțat precipitații normale pentru acest perioadă a anului.

Prognoza meteo 22 – 29 ianuarie

În săptămâna 22-29 ianuarie vremea se va menține în general caldă. Temperatura medie a aerului va înregistra valori peste normalul perioadei. O situație pe care o regăsim la nivelul întregii țări. Însă, în extremitatea de nord-est a țării se va semnala o abatere termică pozitivă ușor mai accentuată.

În privința regimului pluviometric meteorologii nu anunțat schimbări majore. Cu excepția regiunilor nordice unde cantitățile de averse se apropie de valorile specifice perioadei, în partea de sud a țării precipitațiile vor fi deficitare.

Vremea în intervalul 29 ianuarie – 5 februarie

Pentru perioada 29 ianuarie-5 februarie meteorologii au anunțat că vremea ne-a rezervat temperaturi ceva mai ridicate decât ar fi normal. Cantitățile de precipitații se vor menține în limitele normale, mai cu seamă în partea de nord și zonele centrale ale țării. În restul teritoriului regimul pluviometric va fi unul deficitar.

Prognoza meteo pentru 5 – 12 februarie

În ultima perioadă a intervalului analizat, 5-12 februarie, la nivelul întregului teritoriu media temperaturilor se va menține în valorile normale. La fel și regimul pluviometric, cu o ușoară accentuare în regiunile sud-estice, potrivit ANM.

www.evz.ro

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER