27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

ZI LIBERĂ ŞI… NU PREA, PENTRU ELEVII DIN GIURGIU

Joi, 5 octombrie, elevii si profesorii sarbatoresc Ziua Educatiei. Asta inseamna ca NU se vor face ore in sensul obisnuit in scoli, fiecare scoala avand libertatea sa sarbatoreasca „prin manifestari specifice” aceasta zi. Anul trecut, aproape toate scolile din Bucuresti, dar si multe unitati de invatamant din tara, au fost inchise, insa au existat si scoli unde elevii au mers la clasa pentru diverse activitati. 5 octombrie a fost stabilita de UNESCO drept Ziua Internationala a Educatiei.

Conform structurii anului scolar 2017-2018 anuntata chiar de Ministerul Educatiei „unitatile de invatamant si inspectoratele scolare vor marca prin manifestari specifice, conform planificarilor existente la nivelul fiecarei scoli, zilele de 5 octombrie (Ziua internationala a educatiei)”, scrie Portal Învăţământ. 

Astfel, joi, 5 octombrie, nu se vor face cursuri in scoli. Asta nu inseamna insa, in mod automat, si faptul ca elevii vor sta acasa.

Anul trecut, in 2016, o parte din scoli si-au anuntat elevii ca pot ramane acasa, in timp ce alte scoli i-au chemat pentru a sarbatori impreuna. Aproape toate scolile din Bucuresti au fost inchise, in schimb elevii au mers la scoala in Bistrita, Baia Mare, Cluj, Brasov.

Acolo unde Contractul Colectiv de Munca nu prevedea faptul ca 5 octombrie este zi libera, elevii si profesorii au mers la scoala pentru activitati specifice. (www.realitatea.net)

Anul trecut, la Giurgiu unele şcoli au decis să desfăşoare activităţi educative cu elevii, iar altele au avut un program aproape normal, conducerea unităţilor de învăţământ fiind cea care a decis prin ce activităţi se marchează Ziua Educaţiei.

 

Deocamdată, Inspectoratul Şcolar nu a făcut niciun anunţ oficial legat de această sărbătoare, dar este foarte probabil ca şi anul acesta să lase la latitudinea directorilor de şcoli felul cum va fi marcată Ziua Educaţiei, ceea ce înseamnă că, mai mult ca sigur, elevii vor merge şi joi la şcoală, chiar dacă nu vor face cursuri ca într-o zi normală.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER