27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

ZILE „PLINE” PENTRU POLIŢIE: URMĂRIRI, ÎMPUŞCĂTURI, SPARGERI ŞI FURTURI, DAR ŞI PERCHEZIŢII…

De câteva zile, Poliţia Giurgiu lucrează „la foc continuu”. Asta, pentru că infractorii par a fi început anul 2018 în forţă, la Giurgiu.

Au fost, mai întâi, două spargeri la două magazine – unul în Giurgiu, unul în Malu. La cel din municipiu, a fost furat un automat tip „Pay Pal”, iar din magazinul din Malu s-au furat diverse bunuri. De câteva zile, de când au fost semnalate cele două spargeri, autorii sunt căutaţi zi şi noapte, însă, până acum, fără rezultat.

Au urmat o serie de percheziţii, la Valea Dragului (se pare că la Primăpria comunei), percheziţii realizate, însă, la „comanda” Parchetului, aşa că nu se cunosc detalii despre „ţinte” , scopurile şi rezultatele acestor acţiuni, derulate de poliţiştii de la „Economic”.

Miercuri, aceiaşi poliţişti de la „Ecomonic” opreau în trafic un autocar, în care au descoperit bunuri contrafăcute în valoare de circa 200.000 de lei:

„Miercuri, 10 ianuarie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din I.P.J. Giurgiu, împreună cu polițiști din cadrul Secției de poliție Rurală nr. 7 Băneasa au desfășurat o acțiune în sistem integrat pentru prevenirea și combaterea punerii în circulație a  produselor contrafăcute ori piratate

Astfel, pe Drumul Național 5, în comuna Daia, polițiștii au depistat un autocar, care efectua curse pe relația Turcia-România, în interiorul căruia au fost identificate mai multe bunuri susceptibile de contrafacere, pentru care nu existau documente de proveniență.

Mijlocul de transport a fost condus la sediul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din I.P.J. Giurgiu, unde a fost supus unui control detaliat în urma căruia au fost identificate mai multe colete, ce conțineau articole de îmbrăcăminte, încălțăminte și cosmetice, respectiv 1.384 articole de îmbrăcăminte, 214 perechi de încălțăminte și 291 parfumuri ce poartă însemnele unor mărci înregistrate, susceptibile a fi contrafăcute.

Polițiștii au indisponibilizat produsele susceptibile de a fi contrafăcute, în valoare de circa 200.000 lei, continuând cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare.”

Seara, o altă acţiune – mai spectaculoasă, de data aceasta: şoferul unui autoturism nu a oprit la semnalele Poliţiei, iar poliţiştii au pornit în urmărirea acestuia, făcând uz de armă. Fără folos, însă, pentru că şoferul a dispărut pe un drum de ţară din zonă, acesta fiind şi acum căuat de poliţişti.

Iar joi dimineaţă, o altă „surpriză” – neplăcută – pentru Poliţie: sediul Registrului Auto Român a fost spart, hoţii furând banii găsiţi în incintă. Aceasta a dus la sistarea activităţii instituţiei, în timp ce Poliţia derulează o anchetă pentru a depsita făptaşii, rămaşi, deocamdată, nedescoperiţi.

Aşadar, zile „pline” pentru Poliţia giurgiuveană, care nu se poate plânge de lipsă de activitate.

Aşteptăm şi rezultatele concrete…

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER