20 mai 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

CE SE ÎNTÂMPLĂ LA APDF?

Despre APDF nu se mai aude nimic, cel puţin, oficial. Nicio vorbă despre activitatea de aici, despre angajări, concedieri, bani europeni, proiecte etc… Nimic, nimic. Linişte totală. Asta, pe „partea” oficială, pentru că, neoficial, pe reţelele de socializare sunt postate o mulţime de lucruri cel puţin interesante.

Este vorba despre numeroase nereguli, scoase la iveală, cel mai probabil, de un angajat – sau fost angajat – al companiei, care, cu siguranţă, are acces la documente oficale. El vorbeşte despre lucruri grave ce s-ar fi petrecut „în ograda” APFDF, sub conducerea fostului director Cristian Matei, cercetat penal, acum.

Printre multele acuzaţii aduse lui Matei şi acoliţilor săi se numără fapte extrem de grave. De exemplu, lipsa carburantului în valoare de 3 miliarde de lei, în condiţiile în care – spune „justiţiarul” de la APDF – niciun şofer al companiei nu ar mai fi întocmit foi de parcurs de circa 3 ani de zile, nefiind justificată nicio deplasare, nici în interes de serviciu, nici în interes personal.

Un alt exemplu al „fărădelegilor” de la APDF: unul din angajaţii companiei încasează lunar 4.500 de lei, fără a se prezenta la serviciu, cu ştiinţa conducerii companiei.

Aşa s-a ajuns, probabil, în situaţia în care, în toamna anului 2017, fondul de salarii a fost depăşit cu 100%, sumele respective reprezentând „sporuri de ore suplimentare acordate personalului care nici măcar nu vine la serviciu”, în timp ce unul din directorii companiei beneficiază de decontări lunare de circa 100 de milioane lei vechi, bani ce ar fi fost cheltuiţi cu combustibilul folosit pentru deplasări în teritoriu pentru implementarea de programe europene.

În multele postări legate de neregulile de la APDF se vorbeşte, printre altele, şi despre rapoartele Curţii de Conturi din ultimii ani, care arată alte nereguli, printre acestea menţionându-se plăţi nelegale către angajaţi, în perioada 2013-2016, în valoare de circa 2,7 miliarde lei, ca diurne plătite în mod nejustificat pentru deplasările în străinătate ale unor angajaţi.

Şi tot în aceste rapoarte ale Curţii de Conturi se mai vorbeşte şi despre o datorie de 1,950 miliarde lei vechi pe care fostul director Gheorghe Spoială ar avea-o către APDF, care „nu a calculat, urmărit şi înregistrat în evidenţa contabilă penalităţi, în valoare de aproximativ 100 de milioane de lei” la această datorie.

În plus, se mai vorbeşte şi despre nepunerea în aplicare a sentinţelor judecătoreşti, prin care s-a dispus recuperarea creanţelor în suma de 3.527.991, 26 lei, de la diverşi clienţi şi neacţionarea în instanţă a celor rău platnici.

Iar lista neregulilor de la APDF este lungă. Interesant este de aflat dacă cele relatate pe reţelele de socializare (https://www.facebook.com/profile.php?id=100006495548472&ref=br_rs ) sunt adevărate şi dacă este aşa, de ce nu s-a sesizat nimeni? De ce nimeni nu verifică măcar aceste aspecte?Sau poate că cineva o face deja şi vom afla, mai târziu, şi rezultatele…

 

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER