20 mai 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

”ZILELE BIBLIOTECII GIURGIUVENE”, LA MIJLOC DE DECEMBRIE

17 DECEMBRIE 2022 reprezintă o dată importantă pentru  instituția noastră  care aniversează 152  de ani de la nașterea la Giurgiu a  scriitorului și omului politic român, membru corespondent al Academiei Române I.A. BASSARABESCU (17. XII.1870 – 29. III. 1952) – al cărui nume biblioteca noastră îl poartă de 29 DE ANI.

Cu acest prilej, în perioada 15-17 decembrie 2022,  Biblioteca Județeană organizează o nouă ediție a programului cultural ZILELE BIBLIOTECII JUDEȚENE ”I.A. BASSARABESCU” Giurgiu.

În program: Întâlnire cu membrii Asociației Naționale a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România – filiala Giurgiu, prezentarea secţiilor bibliotecii, a serviciilor sale moderne destinate publicului larg, expuneri de momente din cultura și memoria locală, aspecte din proiecte de educație pe tot parcursul vieții, prezentarea unor parteneri și colaboratori alături de care biblioteca judeţeană contribuie  la dezvoltarea durabilă a comunității giurgiuvene.

JOI, 15 DECEMBRIE 2022

ORA 11.00

  • 152 ANI DE LA NAŞTEREA LUI  I. A. BASSARABESCU – evocarea personalităţii  acestuia, dincolo de scriitorul pe care îl cunoaștem

ORA 11.30

  • Întâlnire cu membrii A.N.B.P.R. filiala Giurgiu
  • Lansarea Revistei ”SMART” NR. 3

ORA 12.00

  • Prezentarea Revistei „VLAŞCA – ISTORIE, CULTURĂ, CIVILIZAŢIE”, fondată în anul 2018 de prof. univ. dr. Ștefan Păun

 

VINERI, 16 DECEMBRIE 2022

ORA 11.00

  • Concert de colinde susţinut de elevii Seminarului Teologic „Teoctist Patriarhul” Giurgiu

ORA 11.30

  • Colecţia „Biblioteca Giurgiuveană”  –  9 ani de apariţie neîntreruptă
  • Lansarea volumului cu nr.102 – ”Istoria jurnalismului giurgiuvean în date” – autor Emil Talianu

 

SÂMBĂTĂ, 17 DECEMBRIE 2022

  • Lectură publică – Ileana Popovici (nuvela Moș Stan) – pagina de Facebook a instituției
  • Retrospectivă în imagini  a activităților efectuate de Biblioteca Județeană ”I.A. Bassarabescu” în anul 2022 – pagina de Facebook a instituției

ORA 12.00  

La Târgul de Crăciun organizat de către Consiliul Județean Giurgiu în Parcul Alei – Lectură publică în spații neconvenționale și întâlnire cu scriitori publicați în Colecția ”Biblioteca giurgiuveană” și opera poetică a acestora: Gelu Brebenel – ”Bolnav de insulită”, Marioara Nedea – ”Verde crud” și  Petre Ghelmez – ”Joc de trifoi”.

 

Vă așteptăm alături de noi și pe paginile de Facebook și Instagram ale bibliotecii  unde vor fi postate toate evenimentele programului cultural.

 

BIBLIOTECA JUDEȚEANĂ GIURGIU

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER