18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

ZIUA INTERNAȚIONALĂ DE LUPTĂ ÎMPOTRIVA HIV-SIDA, MARCATĂ, DE 15 ANI, LA GIURGIU

A devenit, deja, o tradiție ca ziua de 1 Decembrie – care nu este doar Ziua Națională a României, ci și Ziua Internațională de Luptă împotriva HIV-SIDA -să fie marcată, an de an, de asociațiile ce apără drepturile pacienților afectați de această teribilă boală.

La Giurgiu, Asociația ”Viață și speranță 2003” a ajuns în cel de-al 15-lea an în care organizează tot felul de activități pentru a marca această zi.

De această dată, asociația din Giurgiu are alături, ca finanțatori, două mari firme farmaceutice  – MSD și GSK –  dar și UNOPA (Uniunea Naţională a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA) .

Printre acțiunile organizate în acest an de Asociația ”Viață și Speranță 2003” se numără campanii de informare stradală, dar și în școlile și liceele giurgiuvene, unde reprezentanții Asociației le-au vorbit tinerilor depsre HIV-SIDA, despre discriminarea pacienților cu această boală, distribuindu-se pliante cu astfel de informații.

Astfel de activități s-au desfășurat la Liceul ”Ion Barbu”, la școlile generale 10, din Giurgiu (clasele a VII-a și a VIII-a), Călugăreni, Uzunu și Hulubești.

Spre deosebire de alte județe, unde au apărut sincope în tratamentul bolnavilor de SIDA, la Giurgiu nu au fost astfel de probleme, la fel cum nu au fost probleme nici în ceea ce privește acordarea drepturilor bănești.

Acțiunile Asociației ”Viață și Speranță 20003” continuă, până la 1 Decembrie.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER