1 decembrie 2023

Distribuie articolul pe

Facebook

ZIUA PORȚILOR DESCHISE LA ISU – UN REAL SUCCES

Sute de copii au vizitat, astăzi, Detașamentele de Pompieri Giurgiu și Bolintin Deal. De la grădiniță și până la liceu, aceștia au petrecut câteva ore alături de salvatori, cu ocazia sărbătoririi Zilei Protecției Civile. 🚨🔥
Însoțiți de cadrele didactice, părinți sau bunici, copiii au vizitat toate atelierele amenajate, fiind dornici să afle cât mai multe informații despre activitatea pompierilor. Astfel, ei au avut ocazia să vadă îndeaproape autospecialele folosite de pompieri în misiunile operative și au aflat informații utile cu privire la modul în care trebuie să se comporte pentru a preveni situațiile de urgență.
🚒Autospeciala pentru intervenție și salvare de la înălțime a fost unul dintre punctele de atracție, copiii demonstrând că nu au frică de înălțime.
👨‍🚒Aceștia au îmbrăcat haina de pompier, au urcat în autospecialele de intervenţie, iar cei mai îndrăzneți au testat presiunea furtunelor ca și când ar fi stins un incendiu.
Pe rând, copiii au vizitat atelierul de acordare a primului ajutor. Coordonatorul și paramedicii SMURD le-au explicat acestora ce trebuie să facă dacă observă o persoană aflată în stop cardio-respirator, exersând și manevrele de resuscitare.
Specialistii din cadrul Inspecției de Prevenire și Serviciului Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților le-au prezentat tuturor celor prezenți sfaturi despre cum să prevină sau cum să se comporte într-o situație de urgență, fie că este vorba despre incendiu, inundație, cutremur sau chiar de descoperirea muniției rămase neexplodate.
Pe timpul activității, au fost distribuite materiale de informare preventivă, din cadrul campaniilor naționale “Nu tremur la cutremur”, “RISC” și “Ai grijă la cea mai mare grijă: siguranța copilului tău”.
Sub sloganul „Împreună mai pregătiți”, până pe data de 04 martie a.c., Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Vlașca” al Județului Giurgiu va desfășura acțiuni de informare și educare preventivă în mai multe localități.
Mai multe informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.
ISU GIURGIU

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER