Sâmbătă, colectivul Teatrului Tudor Vianu a pus punct stagiunii teatrale, printr-o acţiune menită a marca acest eveniment. Iată ce spun reprezentanţii instituţiei despre finalul acestei stagiuni:
„Sâmbătă, 27 mai a.c., la Teatrul “Tudor Vianu” a căzut cortina peste stagiunea 2016-2017!
O seară de week-end specială a încheiat o stagiune la fel de specială, cu multe premiere, la propriu dar şi figurat. Finalul a constituit el însuşi o premieră: tânăra echipă de actori care a dat viaţă personajelor pe parcursul unui an a urcat pe scenă alături de managerul instituţiei, actorul şi regizorul Cosmin Creţu, într-un emoţionant „rol colectiv” descris de prietenie, talent, entuziasm şi, nu în ultimul rând, de recunoştinţă faţă de publicul giurgiuvean, atât de generos cu aplauzele şi admiraţia sa.
Iată protagoniştii: actorii Sorin Aurel Sandu, Virginia Vasilache, Cătălin Frăsinescu, Ana Sivu-Daponte, Mihai Hurduc, Ana Maria Negoescu, Evelyn Marcu, Mihaela Şandru, Vlad Bînzoiu, Anca Pascu, Oana Maria Dragne, Şerban Chiţu, Rodica Paşca şi compozitorul Cristian Lucacevschi.
În lumina reflectoarelor au urcat apoi unii dintre prietenii şi colaboratorii cei mai dragi şi apropiaţi ai Teatrului, pentru a primi diplome de excelenţă din partea domnului Cosmin Creţu.
„Am mai relatat această întâmplare, dar mă voi repeta pentru că este ceva extraordinar. Eram pe culoarele Ministerului Culturii şi mi-am luat inima în dinţi şi am abordat-o pe doamna Felicia Filip, managerul Operei Comice pentru Copii, în speranţa că va accepta un parteneriat cu noi. Îmi construisem un întreg discurs, cu argumente dintre cele mai solide, credeam eu, aşa că am început: stimată doamnă, sunt Cosmin Creţu, managerul Teatrului Tudor Vianu din Giurgiu şi aş vrea să vă propun un parteneriat pentru un schimb de spectacole…. DA! Chiar aşa, printr-un simplu şi imediat DA mi-a răspuns doamna Filip şi m-a blocat. Tot speech-ul meu nu mai folosea la nimic. Şi atunci am înţeles că o personalitate artistică de talia doamnei Felicia Filip nu poate exista decât dublată de o dimensiune umană pe măsură. […] Doamnă, vă respect, vă admir şi vă iubesc!” – a spus Cosmin Creţu, invitând-o pe scenă, în aplauzele celor prezenţi, pe soprana Felicia Filip, pentru a-i înmâna Diploma de excelenţă pentru parteneriatul interinstituţional, acordată Operei Comice pentru Copii din Bucureşti.
Voce de referinţă a scenei lirice româneşti, dar şi manager de succes, Felicia Filip a mulţumit pentru distincţia acordată şi i-a felicitat pe tinerii actori pentru reuşitele de până acum, îndemnându-i să îşi păstreze entuziasmul şi dragostea pentru public şi artă. De asemenea, a anunţat că parteneriatul va continua şi în stagiunea următoare, după un program deja agreat de cele două instituţii, recunoscând că are amintiri foarte frumoase de la Giurgiu, de pe scena Sălii Mici, unde a jucat cu deosebită plăcere într-un spectacol montat de Teatrul „Tudor Vianu”.
Regizorul şi dramaturgul bulgar Orlin Diakov, director al Teatrului Dramatic „Sava Ognianov” din Ruse, a primit Diploma de excelenţă pentru interesul constant în promovarea proiectelor artistice comune, acesta dezvăluind împreună cu Cosmin Creţu că la toamnă va începe la Ruse producţia unui spectacol cu actori români şi bulgari în distribuţie, spectacol care se va juca în egală măsură pe ambele maluri ale Dunării. „Sperăm să vedem foarte mulţi spectatori români la Ruse şi foarte mulţi spectatori bulgari la Giurgiu!”, a spus Orlin Diakov, încrezător că tinereţea şi experienţa se vor completa pentru reuşita unui proiect frumos şi ambiţios.
O diplomă de excelenţă a fost acordată familiei Diana şi Ciprian Vladu Agrina, în semn de preţuire şi recunoştinţă pentru sprijinul acordat Teatrului „Tudor Vianu” prin intermediul „Casei cu flori”, iar alta i-a revenit blogger-ului bulgar Vladimir Mitev, pentru promovarea actului teatral giurgiuvean în media online de la sud de Dunăre.
Două spectatoare – doamna Tinela Urdă şi domnişoara Antonia Stanciu, reprezentante a două generaţii foarte diferite – şi-au văzut răsplătită dragostea şi fidelitatea faţă de teatrul giurgiuvean în această stagiune prin câte o diplomă de excelenţă, iar aplauzele pe care le-au dăruit constant colectivului artistic le-au fost de această dată adresate lor.
„Omul care aduce ploaia” de Richard Nash, în regia lui Cosmin Creţu, a încheiat seara la cote înalte şi aplauzele au răsunat minute în şir la finalul spectacolului ce a pus punct stagiunii 2016-2017. A părut că, deopotrivă, actori şi spectatori îşi promit să se regăsească la toamnă într-o nouă aventură în fascinanta lume a teatrului.
Până atunci, însă, teatrul coboară în stradă şi managerul Cosmin Creţu nu a uitat să reitereze giurgiuvenilor invitaţia de a vedea spectacolele de exterior în parcurile şi grădinile publice ale oraşului. „Imagini pe gramofon” şi „Şcoala veselă” sunt titlurile noi ale verii 2017, spectacole la care publicul de toate vârstele este aşteptat în fiecare săptămână, vinerea şi sâmbăta, după programul postat pe pagina web a Teatrului, atunci când condiţiile meteo o permit.”