27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

CE SPUN CEI DE LA PROTECŢIA COPILULUI DESPRE INCENDIUL DE LA „CASA ANDREI”?

Un incendiu a izbucnit astăzi, 20 martie 2017, la o  anexă a casei de tip familial Andrei, structură rezidenţială aparţinând Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Giurgiu. Una din persoanele aflate în tura de serviciu la casa de tip familial a anunţat incendiul la telefonul 112. Pompierii care s-au deplasat la faţa locului au constatat că incendiul se manifesta la două anexe gospodăreşti şi un autoturism marca Dacia Solenza.Incendiul a fost lichidat de pompieri, constatându-se că a ars autoturismul, acoperişul anexei pe o suprafaţă de aproximativ 20 mp, electrocasnice defecte şi mobilierul  propus spre  casare care se aflau în anexa respectivă,   precum şi un aparat de sudură.

Facem precizarea că la momentul izbucnirii incendiului şase dintre cei opt copii instituţionalizaţi în casa de tip familial, copii cu dizabilităţi cu vârste cuprinse între 8 şi 14 ani,  se aflau în interiorul casei împreună cu personalul de serviciu, ceilalţi doi  copii fiind la şcoală. Cei 6 copii nu au afectaţi  în niciun fel  ca urmare a  producerii acestui incendiu; ei au  fost evacuaţi din casă de  personalul de serviciu şi se aflau la poartă înainte de sosirea Pompierilor şi Ambulanţei.

Din cercetările Pompierilor, sursa probabilă a incendiului este jarul sau scânteia provenită de la un aparat de sudură. Menţionăm că un salariat  al D.G.A.S.P.C. Giurgiu a executat, în această dimineaţă operaţiile de sudură în  curtea  casei de tip familial iar maşina care a ars, precum şi electrocasnicele defecte şi mobilierul existent în anexa casei erau propuse pentru casare.

D.G.A.S.P.C. Giurgiu a  demarat o cercetare internă pentru  a stabili persoana vinovată de această situaţie.

Conducerea D.G.A.S.P.C. Giurgiu adresează mulţumiri Pompierilor de la ISU  Giurgiu si  Serviciului  de Ambulanţă Giurgiu pentru profesionalismul de care care au dat dovadă.

Denisa Cristescu

consilier Comp. Relaţii  cu Mass-Media

 

 

 

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER