27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

COMPENSAREA MEDICAMENTELOR, DIN NOU ÎN PRIM-PLAN. VIZAŢI – PENSIONARII

Compensarea medicamentelor cu 90% este un beneficiu de care, din păcate, mulţi pensionari cu venituri mici nu au mai putut să se bucure în ultimii ani, Asta pentru că, la stabilirea veniturilor, se luau în calcul nu numai pensiile, ci şi alte sume provenite din dividente, dobânzi etc, şi, în foarte multe cazuri, din cauza a doar câţiva lei cu care se depăşea plafonul impus, oamenii nu se mai încadrau în condiţiile pentru compensarea de 90%.

Într-o postare pe pagina de facebook, Organizaţia Pensionarilor PSD Giurgiu explică modul în care se va reglementa această situaţie:

„În curând, pensionarii cu venituri de până la 900 de lei îsi vor putea cumpăra medicamente compensate cu 90% fără a mai fi nevoiți să returneze o parte din suma compensată Caselor de Sănătate Teritoriale așa cum prevedea o veche hotărâre de guvern din 2015.

Programul are finanțare și nu va afecta bugetul asigurărilor de sănătate. În România sunt peste trei milioane de pensionari cu venituri cuprinse între 500 și 900 de lei.

Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate lucrează la Hotărârea de Guvern care permite compensarea a 90% din valoarea reţetelor. Modificarea legii va elimina situaţiile din anii anteriori când zeci de mii de pensionari, cu venituri modeste, au fost nevoiţi să returneze la Casa de Asigurări de Sănătate o parte din valoarea medicamentelor, pe care le-au cumparat în ultimii ani la preţ redus.

Și totul se întâmpla din cauza faptului că au primit dividende sau dobânzi de câţiva lei, iar din acest motiv nu mai aveau dreptul la compensarea maximă.”

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER