27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

„DA, ŞI EU POT!” – DUMINICĂ, LA GIURGIU

Ne aşteaptă un week-end încărcat la Giurgiu, cu multe evenimente. Pe lângă Ziua Iei şi Rowmania, la Giurgiu poposesc duminică şi nişte biciclişti mai… speciali.

Este vorba despre proiectul „Da, şi eu pot!”, un proiect inedit, în care Gabriela Airinei, o tânără diagnosticată cu diabet, îşi propune să facă turul României pe bicicletă, în 30 de zile. Scopul ambiţiosului proiect este, pe de o parte, de a demonstra că bolnavii de diabet nu sunt diferiţi de noi, ceilalţi, iar pe de altă parte, strângerea de fonduri pentru a ajuta cât mai multe familii cu copii ce suferă de această boală.

„​Fondurile generate de aceasta aventura vor fi donate asociatiei „SPRIJIN PENTRU DIABET” pentru a achizitiona sisteme de monitorizare a glicemiei, sisteme necesare copiilor cu diabet tip 1. Acestea permit monitorizarea si alarmarea in cazul in care valorile glicemiei ies din parametrii”, spune „eroina” acestei aventuri, Gabriela Airinei.

Startul în acest ambiţios Tur al României este programat duminică, 25 iunie, în Parcul Izvor, iar prima oprire va fi la Giurgiu.

Gabriela şi Cristian – soţul ei, care o însoţeşte în această aventură – vor fi aşteptaţi de câtiva biciclişti din Giurgiu la Calugăreni, după care vor pedala împreună până în faţa Primăriei Giurgiu. Plecarea este estimata la ora 11.00 din parcul Izvor din Bucuresti – sosirea la Giurgiu in jurul orei 15.00.

Potrivit siteului freerider.ro, aici va fi o conferință cu presa locală, dar și o masă pentru strângere de fonduri, organizată de Iulia și Mihai Grigore.

 

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER