19 mai 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

DESCOPERIRE NEOBIȘNUITĂ A UNUI POLIȚIST DE LA TRANSPORTURI

Un agent șef principal de poliție din cadrul Direcției Poliție Transporturi, Serviciul Județean Giurgiu a găsit, în această dimineață, un proiectil. Acesta patrula în zona de responsabilitate când a observat obiectul pe malul Dunării, în incinta Zonei Libere. Polițistul și-a dat seama că este vorba despre muniție și a solicitat sprijinul ISU.

La fața locului, pirotehnicienii au constatat faptul că era vorba despre un proiectil perforant, de calibrul 88 mm. Acesta a fost ridicat și transportat în siguranţă, urmând să fie distrus. La caz a fost prezent și un echipaj de Poliție.

Muniția neexplodată este foarte periculoasă și de aceea oamenii trebuie să știe ce să facă atunci când găsesc obiecte metalice ce seamănă cu proiectile, grenade, bombe, cartușe sau altele asemănătoare.

În primul rând, nu trebuie să le atingă sau să le lovească, indiferent dacă sunt parțial îngropate în pământ sau se află la suprafață. Nu trebuie să le ridice pentru că nu au de unde să știe în ce stadiu se află acestea. Dacă nu sunt siguri ce fel de obiecte sunt, nu trebuie să le taie și nici să le folosească pentru improvizarea unor unelte sau ornamente.

Din curiozitate, unii oameni ar putea fi tentați să demonteze focoasele sau alte elemente componente, iar acest lucru este interzis pentru că o astfel de acțiune poate provoca explozii.

Tot ce trebuie să facă cetățenii este să apeleze numărul de urgență 112 dacă descoperă obiecte metalice cilindrice sau de altă formă ce prezintă suspiciunea că ar fi elemente de muniţie neexplodată.

ISU GIURGIU

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER