22 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

GATA CU VARA TÂRZIE! VREMEA SE RĂCEȘTE SEMNIFICATIV ÎN URMĂTOARELE ZILE

Vreme de toamnă, asta anunță meteorologii pentru următoarele zile, cu o scădere semnificativă a temperaturilor. Răcirea se instalează mai întâi în partea de nord, începând de duminică, iar de la începutul săptămânii viitoare în cealaltă jumătate a țării.

„Se va răci duminică în jumătatea de nord a țării, luni și în cealaltă jumătate, așa că este foarte probabil ca în prima zi a săptămânii care urmează temperaturile maxime să fie undeva între 12…13 grade Celsius până la cel mult 17…18 grade. Însă (…) săptămâna următoare va avea variații termice pe încălzire. Deci va fi o răcire de scurtă durată. Apar și ploile, însă acestea sunt pe arii restrânse, nu suficient cât să acopere deficitul de umezeală din sol”, a spus meteorologul Alina Șerban, la un post TV.

 

Vineri se schimbă vremea radical

Vineri, meteorologii anunță o schimbare radicală a vremii. Valorile termice vor marca o scădere față de intervalul anterior în majoritatea zonelor și se vor apropia de cele specifice perioadei, însă în regiunile sudice, mai ales pe parcursul zilei, va fi mai cald decât în mod obișnuit.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în special după-amiaza și seara, dar numai izolat vor fi posibile ploi slabe, mai ales la munte și în sudul extrem. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în zona montană (rafale în jurul a 60 km/h pe creste), precum și în Moldova și în Dobrogea (cu până la 40…50 km/h) în prima parte a intervalului. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 19 și 25 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 1 grad în depresiunile intramontane și 13…15 grade pe litoral. Dimineața și noaptea, pe arii restrânse, cu precădere pe văi și în depresiuni, se va semnala ceață.

Vremea va fi în continuare mai caldă decât în mod obișnuit în prima decadă a lunii octombrie. Cerul va avea înnorări temporare ziua și va deveni mai mult senin noaptea. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 23…25 de grade, iar cea minimă de 8…11 grade.

www.stiripesurse.ro

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER