După ce au scăpat de amenințarea interzicerii tăierii animalelor, românii ce au crescut porci ”în bătătură” se pregătesc acum să îi sacrifice, pentru sărbătorile de iarnă.
Și, ca să fie siguri că vor mânca o carne sănătoasă, cei ce taie porcii trebuie să facă testul pentru depistarea trichinei.
Un astfel de test costă 29 de lei și poate fi făcut în două locații din municipiu:
- SEDIUL DSVSA
Luni -Vineri – 8.30 – 15.30
- PIAȚA CENTRALĂ
Luni -Vineri – 8.30 – 17.00
16, 17, 23 și 24 decembrie – 8.30 – 17.00.
Potrivit reprezentanților Direcției Sanitar Veterinare, pentru localitățile rurale din județ, examenul trichineloscopic se va efectua la nivelul circumscripțiilor sanitare veterinare de asistență din comune, de către medicii veterinari de liberă practică împuterniciți.
Proba care se prezintă pentru a fi analizată trebuie să fie reprezentativă (în cantitate de aproximativ 150 g), din zonele cu musculatură striată (pilierii diafragmatici, musculatură intercostală).