29 mai 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

”INVAZIE” DE MIGRANȚI AFGANI ILEGALI LA INTRAREA ÎN ȚARĂ PRIN VAMA GIURGIU

Polițiștii de frontieră giurgiuveni au depistat, la diferite intervale de timp, în cursul zilei curente, șase cetățeni afgani, care au încercat să intre ilegal în România.Aceștia au folosit diferite metode de călătorie, ascunzându-se pentru a se sustrage controlului la frontiera de stat.

La data de 26.03.2021, în intervalul orar 00.20 – 09.30, polițiștii de frontieră giurgiuveni aflați în serviciu pentru supravegherea frontierei de stat, au identificat șase cetățeni afgani, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani, care în mod fraudulos au încercat să intre pe teritoriul României.

Doi dintre aceștia au fost observațide către polițiști, în apropierea PTF Giurgiu, pe direcţia comunei Oinacu, deplasându-se pe jos, dinspre zona de frontieră către interior.

Lucrătorii noştri i-au oprit şi legitimat, aceştia declarând că sunt cetățeni afgani. Cei doi au declarat polițiștilor de frontieră faptul că în data de 24.03.2021, în timp ce se aflau în Grecia, s-au ascuns pe șasiul unei remorci, cu care au călătorit până în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu. Aceștia au părăsit remorca autocamionului, cu 500 de metri înainte de efectuarea controlului de frontieră, încercând să intre ilegal în ţară, fără efectuarea controlului de frontieră. Tinerii s-au ghidat cu ajutorul aplicației Google Maps, până în momentul când au fost depistați de poliţiştii de frontieră.

Ceilalți patru cetățeni afgani, au fost descoperiți ascunși în semiremorca unui autocamion marca Renault, condus de către un cetățean moldovean, în vârstă de 24 de ani, care transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, profile metalice din Turcia pentru România.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că cei patru bărbați, aflându-se pe teritoriul Turciei, au tăiat partea superioară a prelatei semiremorcii, și s-au urcat în aceasta, fără a avea consimțământul șoferului. Cetățenii afgani intenționau să ajungă în Germania.

Polițiștii de frontieră au procedat pentru fiecare situație expusă mai sus, la întreruperea călătoriei străinilor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei de stat, aceștia au fost preluați de către autoritățile bulgare în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun.

 

Purtător de cuvânt I.T.P.F. Giurgiu

Inspector principal de poliție

Roxana Popazu

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER