27 aprilie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

PREȘEDINTELE CJ, DUMITRU BEIANU: ”TREI SECȚII NOI VOR FI CONSTRUITE LA SPITALUL JUDEȚEAN DIN FONDURI PNRR”

O secţie de oncologie, una de neurologie şi alta de îngrijiri paliative vor fi construite în acest an la Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu, printr-un proiect în valoare de 40 de milioane de euro, prin PNRR.

„Avem o listă de investiţii consistentă pentru acest an, foarte multe proiecte, în valoare totală de 146 de milioane de euro. Multe dintre aceste proiecte cumva au şi amprenta mea, şi unul dintre acestea este legat de Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu. Avem un proiect de 40 de milioane de euro, prin PNRR, pentru construirea a două secţii noi, de oncologie şi îngrijiri paliative şi modernizarea Secţiei de neurologie”, a declarat marţi pentru AGERPRES preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Dumitru Beianu.

Potrivit acestuia, CJ intră abia acum în faza de evaluare a ofertelor.

„Sperăm să avem un câştigător până în vară. Îmi este destul de neclar cum s-au ocupat până acum mulţi alţii de bunul mers al spitalului şi, până la această dată, nu avem secţie de oncologie cu paturi. În Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu tratamentele persoanelor care au afecţiuni de natură oncologică se fac încă în spitalizare de zi, vin oamenii, fac tratamentul de specialitate şi pleacă acasă. Abia prin acest proiect vom avea posibilitatea să primim oameni, să îi tratăm şi să putem să-i îngrijim şi pe perioada nopţii. Este inadmisibilă o asemenea situaţie în condiţiile în care avem înregistraţi 3.400 de bolnavi de cancer în judeţul Giurgiu şi, categoric, numărul real este mult mai mare’, a afimat Beianu.

El a spus că tot prin acest proiect de investiţii la Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu va fi construită o secţie nouă de neurologie, pentru că aceasta funcţionează în cea mai veche clădire a spitalului, urmând a fi construită şi o secţie de îngrijiri paliative.

www.agerpres.ro

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER