20 mai 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

PROGRAMUL ”MASĂ SĂNĂTOASĂ” IMPLEMENTAT ÎN 25 DE UNITĂȚI ȘCOLARE DIN JUDEȚ

25 de unități de învățământ din județul Giurgiu sunt incluse în programul ”Masă sănătoasă” destinat oferirii de alimente în unitățile de învățământ. 9528 de elevi și preșcolari vor primi o masă caldă sau un pachet alimentar prin acest program.

La nivel național, preșcolarii și elevii din 1.223 de grădinițe, școli și licee vor beneficia de Programul Național „Masă sănătoasă”.

Prin acest program, Ministerul Educației își propune să contribuie la prevenirea excluziunii sociale, abandonului şcolar şi la îmbunătățirea performanţelor şcolare. Copiii nu mai absentează de la școală și au asigurată o masă la o oră fixă.

În momentul în care PNL Giurgiu a preluat administrația județului, nicio școală din județ nu era inclusă în programul ”Masă Caldă”.

53 de unități de învățământ din județul Giurgiu sunt incluse în Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS). Este un program finanțat prin fonduri europene, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

27 de unități de învățământ din județul Giurgiu au fost incluse încă din prima etapă din cadrul PNRAS. În etapa a doua, Ministerul Educației a inclus alte 26 de unități de învățământ.

Majoritatea unităților școlare cuprinse în PNRAS au optat și pentru componenta referitoare la acordarea de masă caldă pentru elevi.

Programul vizează reducerea absenteismului, îmbunătățirea rezultatelor școlare, recuperea întârzierilor la scris, citit, socotit sau la alte competențe corespunzătoare vârstei elevilor, creșterea motivației pentru învățare – informează, într-o postare pe pagina sa oficială, șeful PNL Giurgiu, eurodeputatul Dan Motreanu.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER