27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

PSD GIURGIU – ALEGERI LA ”JUDEȚ”, FĂRĂ DELEGAȚI DE LA ”MUNICIPIU”

Este deja cunoscut faptul că, într-un Comitet Executiv despre care mulți PSD-iști spun că a fost nestatutar, covocat luni, s-a decis ca joi, 13 septembrie, să se organizeze alegeri pentru conducerea organizației județene PSD Giurgiu.

Cu o zi înaintea acestor alegeri, președintele organizației municipale, Nicolae Barbu, a declarat că organizarea conferinței județene încalcă grosolan statutul partidului, precizând pașii pe care i-a făcut Organizația municipală:

”Întrunit în ședință marți, Comitetul Executiv Municipal a adoptat o rezoluție având ca temă alegerile de la organizația județeană, rezoluție bazată pe Statutul partidului, rezoluție a cărei concluzie este clară: Organizația municipală PSD Giurgiu este în imposibilitatea legală și statutară de a trimite delegați validați de Conferința Organizației Municipale la lucrările Conferinței Extraordinare Județene, convocată joi, 13 septembrie.

Așadar, organizația municipală nu va avea delegați la această conferință, despre care chiar nu înțeleg de ce atâta grabă…

Știu că de la conducerea centrală a partidului s-a transmis clar că alegerile în organizațiile locale și municipale trebuie făcute până pe 10 octombrie, urmând ca data alegerilor pentru organizațiile județene să fie stabilită într-un Comitet Executiv Național.

Nu voi accepta niciodată încălcarea statututlui partidului, și nici modul dictatorial și totalitar în care procedează acum Niculae Bădălău! Nu poți organiza direct alegeri la ”județ”, fără ca aceastea să fie organizate la nivelul organizațiilor locale!

În ședința de ieri a Organizației Municipale, ne-am stabilit programul alegerilor interne, conform statututlui, alegeri ce pornesc de la organizațiile locale de pe lângă secțiile de votare, apoi – organizația de tineret și la începutul lui octombrie, alegeri pentru conducerea organizației municipale.

Rezoluția despre care vorbeam a fost adoptată cu 57 de voturi din 58 de membri prezenți la ședință, așa că niciun membru al organizației municipale nu are mandat de a vota la Conferința județeană de joi!

Sigur că se pot alege noile organe de conducerea de la județ și fără votul organizației municipale – deși aici activează mai bine de un sfert din numărul total al membrilor PSD din județ…

De altfel, o problemă pe care am ridicat-o în acea ședință de luni a fost cea legată de stabilitrea numărului de delegați, mai exact, de formula prin care se stabilește acest număr, pentru că am fost anunțați că municipiul va avea 38 de delegați (niciodată nu a avut un număr atât de mic). Nu am primit un răspuns, însă…”

Nicolae Barbu a explicat, foarte clar, că singura problema este încălcarea gravă a statutului partidului, lucru cu care ”nu voi fi niciodată de acord” și că se detașează categoric de războiul politic din interiorul PSD Giurgiu.

Rezoluția adoptată de Organizația municipală a fost trimisă, oficial, atât la Organizația Județeană, cât și la conducerea centrală a PSD.

În altă ordine de idei, Barbu mai spune că, indiferent dacă se vor face sau nu alegeri la Organizația județeană, nu își va depune candidatura pentru nicio funcție de conducere în partid, pentru că și funcția de președinte executiv pe care a avut-o până acum a fost ”doar de fațadă”.

Întrebat dacă intenționează să părăsească PSD, în condițiile în care, totuși, alegerile se vor ține joi, Barbu a declarat că se gândește serios dacă mai are vreun rost să rămână într-un partid care ”nu își respectă propriul statut pentru a favoriza o anumită persoană.”

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER