17 iunie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

URȘII AU AJUNS ȘI ÎN JUDEȚUL GIURGIU. LUNI, UN EXEMPLAR A FOST VĂZUT LA GHIMPAȚI

Jandarmii şi autoritățile locale sunt în alertă, după ce duminică seară a fost semnalată prezența unui urs brun în extravilanul localității  Ghimpați.

În urma unui apel la 112, un echipaj din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Giurgiu a fost direcționat în pădurea Cioflecu, din comuna Ghimpați, unde a fost semnalată prezența unui exemplar de urs brun în extravilanul localității.

Ajunși la fața locului, jandarmii nu au mai găsit ursul, dar au desfășurat activități pentru asigurarea măsurilor de ordine și de protecție a zonei. De asemenea, pentru a se asigura că ursul nu-și face apariția și în zonele locuite ale comunei, echipajul de jandarmi a permanentizat activitățile de verificare și monitorizare a zonelor apropiate.

Viceprimarul comunei Ghimpați, Lazăr Marian, spune că este posibil să fie același urs, văzut cu aproape 3 săptămâni în urmă, în zona localității Ciolpani.

”Din discuțiile avute cu reprezentanții Jandarmeriei, cu cei ai Fondului de vânătoare am dedus că este vorba despre un pui de urs, rătăcit de habitatul în care trăiește. Jandarmeria a înființat aici la noi în zonă un post de patrulare pentru ca animalul să nu intre în zona de intravilan, el aflându-se probabil acum într-o pădurice din apropierea comunei Ghimpaț”, a precizat viceprimarul comunei Ghimpați, citat de g4media.ro.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER