2 martie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

”X ȘI O” – PREMIERĂ GIURGIUVEANĂ LA TEATRUL ”TUDOR VIANU”

Teatrul „Tudor Vianu” Giurgiu vă prezintă în premieră spectacolul X și 0 de Gelu Brebenel în regia lui Cristi Avram. Premiera va avea loc Duminică, 18 Decembrie de la ora 18:30.

Se întâmplă uneori ca, într-un moment, întreg trecutul să dispară, să rămână suspendat departe de noi și cu neputință de recuperat. „Noua lume” în care EL se refugiază fără voia sa, rupt de familie și de propria persoană, este găsită după îndelungi căutări de EA, soția care a sperat întotdeauna că totul va fi ca înainte. Prin jocuri și metode neașteptate, Cleopatra reușește să-l readucă în prezent pe „iubitul ei de o viață” și să reclădească împreună „lumea lor”, în care devin cine își doresc – „clovni, împărați, împărătese.” X și zero este un spectacol despre forța infinită a iubirii care are puterea de a face ca imposibilul să devină posibil.

„Atunci când în prezent ești rupt cu totul de certitudinile pe care le aveai cândva, timpul nu mai înseamnă nimic. Încercarea disperată de recuperare a memoriei, frica de vulnerabilitățile solitudinii, sentimentul că totul e învăluit într-o ceață care te suspendă în propria viață, te fac să-ți rătăcești cu totul sensul. Textul X și O se întoarce la acest joc al copilăriei, căci, în fond, lucrurile cu adevărat importante ale vieții noastre, sunt de o simplitate covârșitoare. Cele două personaje ale piesei, blocate în timp, EA într-un trecut îndepărtat și EL într-un prezent mecanic, ciclic și anost, vor, de fapt, să spargă pereții clepsidrei în care se află. Jucându-se, își asumă identități noi și, atunci când se desprind de cotidian, ajung pe o insulă imaginară unde se pot bucura unul de prezența celuilalt.” – Cristi Avram, regizor

 „Seara unui om liniştit, pregătit să sărbătorească Revelionul de unul singur, este deranjată de un personaj straniu, care îi intră în casă şi îi va schimba viaţa definitiv. Înainte de toate X şi ZERO este o poveste ruptă din viaţă, despre vulnerabilitate, despre rătăcire, căutare şi regăsire. Este despre ceea ce ni se poate întâmpla, fără să ştim…

Mulţumesc Teatrului „Tudor Vianu” pentru această inedită abordare. Veniţi la teatru!” – Gelu Brebenel, dramaturg

,,Este pentru prima dată când pe scena Teatrului Tudor Vianu spectatorii vor putea vedea un spectacol bazat pe textul unui scriitor giurgiuvean – domnul Gelu Brebenel (cel puțin de când sunt eu manager). Cred că este un moment important care va consolida, sper eu, și mai mult legătura teatrului giurgiuvean cu publicul său. Iată, de data aceasta se vor unii artiști giurgiuveni: un scriitor, o actriță și un muzician cu artiști din alte zone ale României pentru realizarea unui univers fabulos. Echipa care a lucrat la acest proiect, în frunte cu regizorul Cristi Avram a făcut o treabă minunată și abia aștept să văd reacția publicului. De la decor până la videoproiecții, acest spectacol este plin de surprize.” – Oana-Maria Dragne, managerul Teatrului „Tudor Vianu”

 

X și 0 de Gelu Brebenel

Regia: Cristi Avram

Scenografia: Mădălina Mihai

Lighting design: Lucian Moga

Sound design: Șerban Chițu

Video proiecții: Cristina Huțu

 

Distribuția:

El – Ștefan Liță

Ea – Ana Sivu-Daponte

 

Durata: 1 oră și 10 minute

 

Vă așteptăm la teatru!

TEATRUL ”TUDOR VIANU”

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER